Simon Krisztián márciusban – fél éven belül másodszor – keresztszalag-szakadást szenvedett, ugyanaz a térde sérült meg, amely miatt előtt több mint négy hónapot hagyott ki. Az 1860 München magyar válogatott szélsője az egyik rehabilitációs edzésen sérült meg újra súlyosan, alig 13 nappal azután, hogy elkezdhette a tréningeket.

Korábban, 2015 novemberében a légiós a Duisburg elleni Bundesliga 2-es bajnoki 34. percében hagyta el a pályát hordágyon: jobb lába-térde egy rossz mozdulat következtében kicsúszott a magyar szélső alól.

A merkur.de cikke szerint Simon a rehabilitációs tréningeket már elkezdhette ugyan, de továbbra sem tudni, mikor játszhat újra a 25 éves futballista.

Nem adhatunk egyelőre információt ez ügyben, a felépülése zajlik még a játékosnak, egyénileg dolgozik a visszatérésén, szigorú és körültekintő felügyelet mellett – nyilatkozta a portálnak a klub sajtószóvivője, Lil Zercher.

A portál azt írja, hogy az anno Újpestről igazolt Simon a korábbi, féléves kihagyást prognosztizáló jóslatoknál is hosszabb ideig távol lehet még csapatától és a pályától. Az 1860 München és a játékos sem akar ugyanis újabb kockázatot vállalni, annak ellenére sem, hogy a másodosztályú gárdának így is komoly hiányzói vannak a támadósorban.