Lőw Zsolt a Digi Sport Reggeli Start című műsorában nyilatkozott a jövőjéről.

– Meghoztam a döntést, most már minden a klubokon múlik, nagy a valószínűsége, hogy elhagyom Lipcsét.

A párizsi lehetőséget tartottam a legjobbnak minden szempontból. A lipcsei szakvezetésnek megindokoltam a döntésemet, nehezen vették tudomásul. Fontos volt, hogy ennyi siker után továbbra is barátok maradjunk, persze van bennük egy kicsi szálka, mivel nem mellettük döntöttem.

Tomas Tuchel egy kimagasló szakember, konkrét elképzelései vannak a futballól és ezt maximálisan megköveteli. Az ilyen fajta edzők, különleges szakemberek. Dolgoztam vele még játékosként, szó volt, hogy a Dortmundba is elkísérem, amikor a Bayernnél felmerült a neve, akkor is gondolt rám. Nagyra becsülöm szakmailag, ha a kettőnk tudását összeadjuk, nagyon jó dolog kisülhet belőle a PSG-nél.

Lőw beszélt a Leipzig legutóbbi szezonjáról is.

– Tisztában voltunk vele, hogy nehéz évünk lesz. A fiatal csapatunk többsége nem ismerte e kettős terhelést, a keret nem volt alkalmas a kétfrontos küzdelemre. Tudtuk, hogy lejjebb csúszunk a dobogónál, a 6. hely reális. Ralph Hasenhüttl-hez szakmailag és emberileg is kötődtem, igazi sikertörténet volt, amit a Lipcsénél véghez vittünk, összenőttünk jó barátok lettünk. Távozása után az én helyem továbbra is biztos volt, felmerült, hogy esetleg vezetőedző is lehetnék, sőt, több más posztot is felajánlottak.  Nekem olyan döntést kellett hoznom, ami a családomnak is a legjobb. A sok jó lehetőség közül, remélem, a legjobbat választottam.

Lőw Zsolt a PSG-t választja, Neymarékkal akar dolgozni – sajtóhír