A Bild című napilap pénteki beszámolója szerint a német élvonalban szereplő RB Leipzig vezetősége kiemelten ügyel arra, hogy a jövőben követendő irányvonalakat letisztázzák, így ennek eredményeképpen meghosszabbíthatják két játékosuk szerződését.

A lap értesülései szerint Gulácsi Péter ügynöke, Hasan Cetinkaya és a lipcseiek sportigazgatója, Markus Krösche az elmúlt napokban hosszasan egyeztetett egymással,

sajtóhírek szerint már csak formalitás a felek közti szerződés-hosszabbítás, és várhatóan fizetésemelést is kap,

Gulácsiért a nyári átigazolási időszakban az egyszeres bajnok és ötszörös Spanyol Kupa-győztes Sevilla 12 millió eurót ajánlott, valamint a Benfica is szívesen látta volna soraiban, ám a magyar válogatott kapus nagy valószínűséggel Németországban képzeli el a jövőjét.

Számomra az a fontos, hogy továbbra is első számú kapus legyek és játsszak. Bizonyos fokú állandóságot szeretnék az életemben. Azok után, hogy apa lettem, különösen fontos, hogy biztosan tervezhessek – nyilatkozta korábban a hálóőr a Sport TV-nek.

Gulácsi 2015 nyarán igazolt a Salzburgtól a Leipzighez, ahol az elmúlt négy év alatt a lipcseiek kulcsemberévé vált. A mögöttünk hagyott idényben kiemelkedő teljesítményt nyújtott, többek között a Bundesliga legjobbja lett és a legkevesebb gólt is ő kapta.

Csapattársa is hosszabbíthat

Gulácsi mellett svéd csapattársa, Emil Forsberg szerződését is meghosszabbíthatják a lipcseiek, akinek szintén 2022 nyarán jár le a kontraktusa. A 27 éves labdarúgó a Leipzig előtt hazájában a svéd első osztályú Malmö, a Sundsvall csapatában játszott.