“Egyelőre minden utazást töröltünk, és folyamatosan kapcsolatban vagyunk a labdarúgóligával, valamint az egészségügyi szervezetekkel” – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Julian Nagelsmann vezetőedző.

A szakember a hét elején két szabadnapot adott a játékosainak, akik közül többen rövidebb utazásokra használták fel ezt az időszakot. A csapatkapitány Marcel Sabitzer Bécsbe, a csapat néhány francia tagja pedig Párizsba utazott. Az RB Leipzignél a koronavírus-járványtól függetlenül már évek óta léteznek bizonyos viselkedési szabályok, így például a klubnál dolgozók nem kézfogással köszöntik egymást, és számos más intézkedéssel igyekeznek kizárni a vírusfertőzés lehetőségét.

A munkavállalókat pedig arra ösztönzik, hogy amint betegnek érzik magukat, maradjanak otthon. A Bundesligában a címvédő Bayern Münchentől egy ponttal lemaradva második Leipzig vasárnap a Bayer Leverkusent fogadja a 24. fordulóban.

A svájci futball-liga (SFL) minden hétvégi mérkőzést elhalasztott,

miután a kormány – a koronavírus terjedését megakadályozandó – megtiltott minden olyan tömegrendezvényt az országban, amely ezernél több érdeklődőt vonz, így tehát elmarad a Kecskés Ákost és Filip Holendert foglalkoztató Lugano bajnokija is.

A SFL azt is közölte: megfontolja annak a lehetőségét, hogy a jövőbeli meccseket zárt kapuk mögött bonyolítsák le, ezzel segítve elő a szezon befejezését. A svájci élvonalban 11 116 az átlag nézőszám a mostani szezonban. Az alpesi országban eddig 15 koronavírus-esetet regisztráltak és több mint százan vannak karanténban.

(MTI)