Amit eddig mutattak, az nem elég, ennél több kell. Most meg kell mutatniuk, hogy csapatként mire képesek. Most az számít, hogy karaktert mutassanak. Az én időmben több karakteres játékos volt a csapatban, megvolt az a tulajdonságuk, hogy a saját hajuknál fogva húzták ki magukat a mocsárból, amikor a dolgok nem mentek jól. Mikor akarják a mai játékosok megmutatni ezt a minőséget, ha nem most?” – nyilatkozott a 108 válogatottságával magyar társrekorder, 45 éves ex-kapus a t-online internetes oldalnak.

Király 1997 és 2004 között védte a berlini együttes hálóját. A magyar sportember szerint az egy hete kinevezett új vezetőedző, Felix Magath fel tudja rázni a gárdát.

– A játékosoknak át kell lépniük a fájdalomküszöbüket, s Felix Magath a megfelelő ember ahhoz, hogy ezt elérje náluk. Még elég meccs van hátra az idényből, sikerülhet. Felix Magath korábban már több klubnál is bizonyította, hogy az ő munkamódszere működik. Remélem, ez manapság is így működik. Én magam is gyakran játszottam olyan csapatok ellen, amelyeket ő edzett… Mindig nagyon harciasak voltak, nagy intenzitással vetették bele magukat a munkába, és emiatt voltak sikeresek – de mindenekelőtt azért, mert tudtak focizni. És mindennek most már a Herthának is működnie kell. Továbbra is meg vagyok győződve arról, hogy a csapatnak a Bundesligában kell maradnia ezzel a minőséggel – fogalmazott Király Gábor.

A Hertha BSC 26 forduló után az utolsó előtti, kieső helyen áll a Bundesligában, két pontra van a 15., már biztos bennmaradó pozíciót elfoglaló Arminia Bielefeldtől. A bajnokságból még nyolc forduló van hátra. (MTI/csakfoci.hu)