Vasárnap vált hivatalossá, hogy menesztette Christian Gross vezetőedzőt a Bundesligában sereghajtó Schalke vezetősége. Rajta kívül a december végén kinevezett Jochen Schneider sportigazgatónak, Sascha Riether csapatmenedzsernek és Werner Leuthard erőnléti edzőnek is megköszönték a munkát. Ami az utódot illeti, a német sajtóban már azonnal megindultak a találgatások, hogy ki veszi át az idei szezonban várakozáson alul teljesítő együttes irányítását.

A német Kicker szaklap úgy tudja, az egyik jelölt Steffen Baumgart, akinek a szerződése az idény végén lejár az SC Paderbornnál. Mellette a legutóbb a német másodosztályú Darmstadtnál dolgozó görög Dimitrios Grammozis is képben lehet a Ruhr-vidéki csapatnál.

A lap megemlítette továbbá az NB I-ben 4. helyen álló MTK Budapestet irányító Michael Boris nevét is. Érdekesség, hogy a 45 éves Boris korábban már irányította a Schalke második csapatát. Vele kapcsolatban megjegyzik, a német szakember szerződésében szerepel egy kilépési záradék, melynek aktiválása esetén azonnal elérhető lenne.

Az MTK Budapest részéről viszont cáfolták azt, hogy a szakember szerződésében lenne ilyen záradék, így Michael Boris esetleges kivásárlásáról meg kellene állapodniuk a feleknek, amennyiben a Schalke lépne az ügyben.