Extra erőnléti edzésekkel is készül Kalmár Zsolt a közeledő Bundesliga-idényre, az élvonalban újonc csapatával, az RB Leipziggel.

Amely a korábbi hírek szerint ismét kölcsönadná a magyar válogatott középpályást (az előző szezon második felében az FSV Frankfurt csapatában szerepelt a légiós ugyanígy), Kalmárnak azonban már tervei vannak.

– Nagy célom van, méghozzá a Bundesligában és Lipcsében akarok játszani – mondta a német Bildnek a 21 éves, egykori győri középpályás.

Edzője, Ralph Hasenhüttl sem zárta ki Kalmár maradását.

– Megkapja a lehetőséget és az időt a bizonyításra. Hogy hogyan él ezzel, az már csak rajta múlik – fogalmazott a szakember.

Kalmár a nyarat is jobbára munkával töltötte, aminek meg is lett az eredménye már.

– Már 80 kilót nyomok. Teljes gázzal készülök a következő hetekben is. Az edzőtábor után majd leülünk az edzővel és a sportigazgatóval, meglátjuk, ők mit gondolnak a lehetőségeimről. A frankfurti kölcsönjátékom csalódás volt, de megtanultam, hogy még többet kell kiadnom magamból.

A lap azt írja, hogy a harmadosztályú Rot-Weiß Erfurt már érdeklődött a játékos iránt, aki szeretne majd visszakerülni a magyar válogatottba is.