Nagyon rosszul kezdte a Bundesliga II 2017/2018-as idényét, és szerzett pont nélkül áll a Greuther Fürth. A két magyar válogatott játékost is foglalkoztató együttes a sikertelenség hatására menesztette vezetőedzőjét, a magyar származású Radoki Jánost. A Bild című német napilap szerint azonban nem volt véletlen az eredménytelenség, a játékosok szándékosan buktatták meg edzőjüket.

Hasonló információ vannak a Fürther Nachrichten nevű lapnak is, a vezetőedző és a játékosok kapcsolata nagyon megromlott, a hírek szerint az Ingolstadt elleni vereséget követően két percre bezárkóztak a futballisták az öltözőbe, és nem voltak hajlandóak folytatni az edzést.

A Bild úgy tudja, a koszovói-albán Jurgen Gjasula volt a felbujtó, érdekesség, hogy a játékos hétvégére sérültet jelentett, Radoki menesztése után viszont már teljesen felépült.

A klub menedzsere, Ramazan Yildirim részben cáfolta a híreket, de nem tagadta, hogy nem volt jó a kapcsolat az edző és játékosai között.

“Az nem helyes információ, hogy lázadás lett volna. Ugyanakkor a vezetőedző valóban kapott jeleket arról, hogy a boldogság és a lazaság már nem érződik a játékosokon.”