A jövőbeni célok megvalósítása érdekében a klub úgy döntött, nem hosszabbítja meg Michael Oenning szerződését – olvasható a klub rövid közleménye.

Az Augsburger Allgemeine Zeitung emlékeztet arra, hogy Magdeburgban jelentős személyi változtatásokat fognak eszközölni a szakmai stábban, és a játékoskeretben is: ennek megfelelően egyrészről a csapat 26 éves hátvédje, Nils Butzen a harmadosztályú Hansa Rostocknál folytatja pályafutását.

Az elmúlt néhány hónapban Michael Oenning keményen dolgozott a Magdeburgért. Együttesünk a mutatott játék tekintetében fejlődésen ment keresztül. A harmadosztályú bajnokság, és a jövőbeni célok elérése érdekében a csapatot át fogjuk alakítani. Ezen a ponton szeretnénk köszönetet mondani Michael Oenningnek az elvégzett munkájáért, és a legjobbat kívánjuk neki – mondta Mario Kallnik ügyvezető igazgató.

Oenning 20 tétmérkőzésen irányította a Magdeburgot amelyeken 5 győzelem, 6 döntetlen és 9 vereség volt a mérlege. Az Oenning által irányított Magdeburg vasárnap, hazai pályán az első osztályba feljutott 1. FC Köln ellen zárja a szezont.

Az 53 éves szakembert 2018. november 14-én nevezték ki posztjára, a német klubot megelőzően a Vasast irányította két és félévig, valamint hazájában a Hamburgot, a Nürnberget, a Bochum korosztályos csapatánál is megfordult.