Szalai Ádám kezdőként, a 65. percig volt a pályán és volt egy, a lécet megdöngető lövése is, méghozzá abban az időszakban, amelyben szinte egykapuzott a Hoffenheim. Az első szűk félóra 14(!) hazai kapura lövési kísérletéből jött végül az első Hoffenheim-gól, Amiri a 28. percben talált be.

A mintegy csapatnyi játékost nélkülöző Hertha ezután ugyan feltámadt és helyzeteket is kidolgozott, illetve egy elmaradt 11-es miatt is reklamálhattak a vendégek, de a 76. percben megpecsételődött a berliniek sorsa. Az Arsenaltól kölcsönkapott Reiss Nelson döntötte el a három pont sorsát egy, a videóbírót is igénylő szituációt követően.

A vendégek magyar-német szélsője, ifjabb Dárdai Pál végig a kispadon ült a találkozó során.

Eddig is mondtam, hogy ha én vagyok, aki megállítja vagy akadályozza a fejlődést, szóljanak. Jó a kapcsolatom a csapat menedzserével és az elnökkel is, meglátjuk, merre vezet az út – mondta a találkozót követően Dárdai Pál.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya sorozatban az ötödik vereségét szenvedte el a Bundesligában a berlini együttessel. A 2015 februárja óta a kispadon ülő Dárdai Pálnak ez a legrosszabb szériája a csapattal.

Bundesliga, 29. forduló:

Hoffenheim – Hertha BSC 2-0 (Amiri 28., R. Nelson 76.)

A Bundesliga jelenlegi állása:

“Ez Németország!”: Doll kegyetlenül kiosztotta az újságírót zsinórban 8. veresége után – videó