A Bild értesülései szerint a Hertha BSC a 42 éves német üzletember, Lars Windhorst személyében új befektetőre talált. A portál szerint a Windhorst tulajdonában lévő Tennor befektetési társaság kezdetben 125 millió euróért vásárolná fel a klub 37,5 százalékos tulajdonrészét, majd a következő idényben újabb tőkeinjekcióval 49,9 százalékra növelné részesedését, ami összesen körülbelül 250 millió euró értékű befektetést jelentene.

A Bild a nagyságrendeket érzékeltetve jelzi, hogy a Herthának az üzlet megköttetése esetén minden lehetősége adott lenne ahhoz, hogy évről évre a nemzetközi kupaporondon szerepeljen – a bajnoki cím azonban a Dortmund és a Bayern gigászi költségvetése miatt még így sem lenne reális célkitűzés.

Az oldal hozzáteszi, természetesen a befolyó pénzösszeg nem jelentené azt, hogy a csapat nemzetközi sztárjátékosok igazolására is fel lenne készülve, hiszen a csapat hitelei, és egy megépítendő stadion is finanszírozásra várnak, viszont nem kényszerülne eladni legjobbjait, ami az utánpótlás minőségének köszönhetően a Bundesliga élcsapatai közé emelhetné a klubot.

Lars Windhorst maga is elismerte befektetési szándékát, és a Spiegelnek elárulta, valóban nagy szabású tervekkel készül beszállni.

A Hertha egy valódi nagyvárosi csapattá válhat, mint amilyenek London vagy Madrid klubjai – mondta az üzletember.