Dárdai Pál számára rövid volt az éjszaka, hiszen a Hertha BSC magyar edzőjét aggasztja, hogy a csapata a kiesés ellen küzd a következő mérkőzéseken.

Nem aludtam sokat. Aggódom, hogyan lehet ez? – mondta 44 éves szakember a Borussia Dortmund elleni 2-0-s vereség másnapján – Az első félidő nem jól sikerült. Annyi támadószellemű játékosunk van a pályán, és semmi nem lett belőle. Próbáltunk helyzeteket kialakítani, azonban az utolsó pillanatokban hol a passz nem sikerült jól, hol pedig rossz döntéseket hoztunk.

Dárdai a folytatásban megvédte a kapusát, Rune Jarsteint, aki Julian Brandt távoli lövésénél hibázott nagyot.

Mindig sok szó esik arról, amikor valamelyik kapus hibázik, ellentétben a csatárokkal. Rune elég tapasztalt játékos ahhoz, hogy túl tudjon ezen lépni.

A berliniek a szezonban 21 pontot szereztek, és jelen állás szerint egy helyre vannak kiesőzónától, így a bennmaradáshoz pontot, pontokat kell gyűjteniük. Ehhez legközelebb szerdán, a Leverkusen elleni bajnokin lehet alkalmuk.

Életet és lelkesedést kell kivinnünk a pályára – idézte Dárdai szavait Morgenpost, aki a keddi napon ünnepli a 45. születésnapját. Hozzátette, nem vár ajándékokat a csapattól a Leverkusen elleni meccsre – Az ajándékok a családhoz tartoznak – fogalmazott a magyar szakember, és az ajándékok helyett kívánságokat fogalmazott meg – Ha nyerünk a Leverkusen ellen, akkor fontos pontokat szerezhetünk.

A Leverkusen elleni hétközi bajnoki után a bajnokság utolsó szakaszában a berliniek a Mainzzal, a Schalkéval, a Bielefelddel és a Kölnnel játszanak, közvetlen olyan riválisokkal, amelyek a Herthával együtt a bennmaradásért harcolnak.

Más, eltérő erősségű csapatokkal játszunk majd. Meg kell nyernünk ezeket a mérkőzéseket.