A Hertha saját honlapján jelentette be, hogy egyik játékosuk koronavírus tesztje pozitív lett. Az esettel kapcsolatban megszólalt Uli Schleicher, a csapat orvosa.

– A játékosunk az ismert tünetekre panaszkodott, ezért azonnal elkülönítettük a csapat többi tagjától. A koronavírus tesztje pozitív lett. A labdarúgóinknak most két hétig otthon kell maradniuk, ahol egyéni edzésterv alapján készülnek. Megvárjuk, lesznek- e további esetek, ettől függ, mikor áll újra edzésbe a csapat.

A klub nem hozta nyilvánosságra, hogy melyik játékosuk betegedett meg, több német lap azonban azt írja, hogy Maximilian Mittelstädt lett koronavírussal fertőzött.

Honlapunk megkereste Petry Zsoltot, a csapat kapusedzőjét, aki jól érzi magát, de szintén karanténban van.

– Két hétig mindenkinek otthon kell maradnia a saját lakásában, mert sajnos a Herthát is elérte a koronavírus, az egyik játékosunknak pozitív a teszteredménye – kezdte Petry a csakfoci.hu-nak. – Természetesen a csapaton belül mindenkinél elvégezték a tesztet, amelynek az eredményét 2-3 napon belül kapjuk meg. Ez most senkinek nem könnyű időszak. Edzést egy ideig nem tudok tartani a kapusoknak, de legalább lesz időm kifesteni a nappalit és a hálószobát – próbálta a dolgok pozitív oldalát nézni a magyar szakember.

Koronavírus: A Juventus-sztár terhes párja és a korábbi Real-elnök is megfertőződött – minden hír a járványról!