Különleges találkozó várható a Bundesliga mai játéknapján, legalábbis a két edző szempontjából mindenképp, ugyanis az Eintracht Frankfurt-Hertha összecsapáson Dárdai Pál Niko Kovaccal néz farkasszemet. A két barátot a bz-berlin.de kérdezte a találkozó előtt.

A korábbi remek horvát játékos játékosként és edzőként is nagyra tartja Dárdait, és arról is beszélt, előnyt jelenthet-e számukra, hogy mindketten irányítottak már válogatottat.

Rendkívül ambiciózus, nagyszerű mentalitású játékos volt, aki a hatos poszton kiemelkedő teljesítményre volt képes. Mindannyiunk számára példát mutatott. Nagyszerű volt a kapcsolatunk, hiszen hasonló karakterek vagyunk: mindig a maximumra törekedtünk, és a csapat sikere volt a legfontosabb számunkra. Edzőként is nagyra tartom, ilyen rövid idő alatt is szép sikereket ért el. A magyar válogatottal és a Herthával is nagyon sikeres, jó munkát végez. Mindketten dolgoztunk már válogatottal is, ennek azonban nem tulajdonítok nagy jelentőséget. Egy nemzeti csapatnál néhány napod van a futballistákkal, aztán egy hónapig nem látod újra őket. A klubfutball teljesen más, minden nap a játékosokkal vagy, sokkal nagyobb ráhatásod van a dolgokra.

Kovac kitért a Herthára is, és elmondta, különleges lesz számára a barátja ellen meccselni.

Ellenfelünk nagyon egységes, szervezett csapat, minden játékos pontosan tudja, mi a dolga. Ráadásul minőségi játékosaik is vannak, akik bármikor képesek megvillanni. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, maximális erőbedobásra van szükségünk, hogy jó eredményt érjünk el. Különleges találkozó lesz, Pállal mindketten nagyon emocionálisak vagyunk a magunk módján – persze ezt edzőként megélni teljesen más, mint a pályán, játékosként. Mindketten ”forrófejű kutyák” vagyunk, de kézben tartjuk az irányítást. Berlin az otthonom, így duplán várom a találkozót.

Dárdai is nyilatkozott a lapnak,  a magyar tréner elmondta, számára is különleges lesz az összecsapás.

Niko kivételes játékos volt, igazi vérprofi. Edzőként még nem találkoztunk egymással, így a mérkőzés után okosabb leszek azzal kapcsolatban, hogy trénerként milyen. De megkérdeztem Huszti Szabolcsot, aki dolgozott vele Frankfurtban, ő áradozott róla. Annyiban pontosítanám Nikót, hogy inkább érzem magam vad musztángnak, de jól megfogalmazta a habitusunkat. Mindig a maximumra törekszünk, így természetesen nem lehet más célom ezúttal sem, mint megnyerni a találkozót, de az egy ponttal sem lennénk elégedetlenek, hiszen nehéz mérkőzés elé nézünk. A Frankfurt egyik erőssége, hogy 90 percen keresztül képesek rendkívül koncentráltan játszani, mentálisan nagyon erősek. Furcsa lesz ismerős arcot látni az ellenfél kispadján, de mindig örömmel tölt el az ilyesmi. Most is ezer fokon fogok égni, ahogy mindig, de abban biztos vagyok, hogy összeveszni azért nem fogunk.