A német sportbuzzer.de kapta mikrofonvégre Király Gábort, aki több mint nyolcezer szurkoló előtt lépett pályára a múlt héten a berlini “Traditionsmasters” elnevezésű teremtornán a korábbi csapata, a Hertha BSC színeiben. A lap megjegyzi, a rutinos magyar kapust díszvendégként hívták meg a tornára, mivel azonban jelenlegi klubja, a Szombathelyi Haladás zöld jelzést adott neki a védésre, így végül beállt a kapuba.

Biztos, ami biztos, bepakoltam a cipőt és a szürke mackóalsót. Jó edzés volt számomra ez a torna – mondta Király, akiről azt írta a német lap, hogy még mindig rugalmas a kapuban.Természetesen néha fáj itt-ott, de a meccseken ezeket elfelejtem.

Király nagyon népszerű volt Berlinben, rengeteg autogramot osztott ki és sok szurkoló kért tőle közös fotót.

Különleges helye van a Herthának a szívemben – tette hozzá Király, akivel kapcsolatban megjegyezte a Sportbuzzer, hogy még mindig egy berlini búcsúmeccsről álmodozik.

Király a saját hivatalos oldalán hozzátette, mivel a mérkőzések délután kezdődtek, szombaton délelőtt volt idejük körbenézni a Hertha edzőközpontjában, így Mátyás fiával bementek az öltözőbe, beszélgettek az edzésre készülődő játékosokkal, és belenéztek Dárdai Pál edzésébe, valamint a Petry Zsolt által vezényelt kapusedzésbe is.

Jó érzés volt visszatérni Berlinbe, remek élményekkel gazdagodtunk. Feltöltődve állok a Haladással ránk váró felkészülés előtt – fogalmazott a rutinos kapus.

Király 42 évesen védhetett a Barcelona ellen – fotók