Amint arról a nap folyamán német sajtóhírekre hivatkozva beszámoltunk, Király Gábor neve is felmerült, hogy a kedden menesztett Petry Zsolt utódja lehet a német élvonalbeli Hertha BSC kapusedzői posztján. Erről a Bild című napilap írt, a berlini klub azonban nem kommentálta az értesülést.

Természetesen megkerestük Királyt, aki a következőket mondta a csakfoci.hu érdeklődésére.

A pályafutásom és a Berlinben töltött hét év ismeretében talán nem meglepő, hogy a Hertha mindig is különleges klub volt számomra, amely fontos helyet foglalt el a szívemben, és ez így van a mai napig is. Megtisztelő, hogy felmerült a nevem, mint, aki segítségére lehet volt egyesületemnek a bentmaradásért folytatott küzdelemben. Nekem azonban most Magyarországon, Szombathelyen vannak feladataim. Az általam indított és mintegy 250 sportolót foglalkoztató Király Sportegyesület a független belga Double Pass auditjának eredményeként nyártól B szintű tehetségközpontként működhet tovább, ami az elkövetkezendő hetekben, hónapokban rengeteg szakmai, szervezési munkát igényel. Olyan napi feladatokat, amelyekből nem lehetséges az egyik pillanatról a másikra kiszakadni. Köszönöm Arne Friedrich sportigazgató és Dárdai Pál vezetőedző bizalmát, biztos vagyok benne, hogy megtalálják a mostani helyzetre a lehető legjobb szakmai megoldást, és a Hertha nyártól továbbra is a Bundesliga elsősosztályban szerepel majd! – mondta a csakfoci.hu-nak a korábbi magyar válogatott kapus.

A 45 éves Király Gábor – aki 108 szereplésével holtversenyben válogatottsági rekorder – a mostani vezetőedző, Dárdai Pál csapattársaként 1997 és 2004 között volt a Hertha játékosa, ez idő alatt pedig a szurkolók egyik kedvencévé vált. Távozása után is több alkalommal tért már vissza Berlinbe különböző jótékonysági- és gálamérkőzésekre.

LENKÓ PATRIK

Nem sikerült békésen elválni: Guzmics beperelte a Mezőkövesdet – részletek