Január 11. és 12. között rendezték meg a Németországban a nagy hagyományokra visszatekintő “Traditionsmasters” teremtornát. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is kiváló hangulat várta a 7 624 néző előtt, tizenegyedik alkalommal megrendezett öregfiúk tornán résztvevő csapatokat, és az egykori Bundesliga-játékosokat a berlini Max-Schmeling-Halle Arénában.

A berlini tornán tiszteletbeli Hertha-kapusként Király Gábor ott volt a pályán, valamint Dárdai Pál is pályára lépett. A szombati napon mindketten részesei voltak a Tennis Borussia Berlin ellen fölényes, 6-0-s és a városi rivális, Union Berlin ellen elért 5-2-es győzelemnek. Vasárnap a Werder Bremen ellen 3-1-es vereséget szenvedtek, de így is az elődöntőbe jutottak, ahol 3-0-ra legyőzték a Roman Weidenfellerrel fémjelzett Borussia Dortmundot – köszönhetően Marcel Ndjeng mesterhármasának. A másik ágon a Dinamo Tbiliszi 5-2-re felülmúlta a Werder Brement.

A torna fináléjában Dárdai csapatkapitányként vezette ki övéit a pályára, és góllal vette ki a részét a grúzok egykori kiválóságai ellen aratott 5-2-es sikerből, így a berliniek 2015 óta először nyerték meg a tornát.

Megígértem a gyerekeimnek és a családomnak, hogy a döntőben rúgok egy gólt. Betartottam az ígéretemet. Két csodálatos nap volt a szurkolóknak és nekünk is – mondta a német Sport1-nek Dárdai, aki tavaly nyárig a Hertha BSC vezetőedzője volt.

A harmadik helyért vívott harcban a brémaiak bizonyultak jobbnak, miután kilencméteresekkel 5-4-re legyőzték a dortmundiakat.

A torna legjobbjának és gólkirályának Alexander Iaschwilit választották meg, aki aktív pályafutása során megfordult a Freiburgban, a Karlsruhéban és a Bochumban mielőtt hazaigazolt Grúziába.

Dárdai: “Tisztességtelen, de jól fizető ajánlatokat kapok” – visszatérne a Herthához