A Bundesliga hétvégi fordulójában a Hertha 1-0, 1-2 és 3-2 után játszott 3-3-s döntetlent az Eintracht Frankfurt otthonában, így jelenleg a 6. helyen áll a német bajnokságban.

A fordulatos találkozón a berliniek cserejátékosa, a nyáron igazolt Alexander Esswein főszerepet játszott: a 26 éves szélső a szünetben váltotta Pekarikot, hogy aztán az 58. percben gólpasszt adjon Ibisevicnek, majd a 65. percben visszakapja az asszisztot a bosnyák csapatkapitánytól, és maga találjon a hálóba. A cserejátékos remeklése ugyan végül “csak” egy pontot ért, de a Berliner Zeitung nem feledkezett meg Dárdai Pál újabb remek húzásáról.

A “Dárdai Pál: Az edző aranykézzel” című cikkében bővebben is kifejti, miért a magyar szakember egyelőre a Bundesliga cserekirálya.

A tréner az ötödik bajnokin nyúlt remekül a kispadhoz, egyedül a Bayern elleni, 3-0-ra elveszített meccs volt olyan, amikor nem szerzett fontos gólt valamelyik cserejátékosa.

1. forduló, Freiburg (2-1): a csereként beállt Schieber szerezte a győztes gólt a 95. percben

2. forduló, Ingolstadt (2-0): megint a padról beszállt Schieber zárta le a meccset, az övé volt a második találat a 79. percben

3. forduló, Schalke (2-0): Dárdai újabb nyerő cseréje, Stocker a 74. percben állította be a végeredményt

4. forduló, Frankfurt (3-3): Esswein-gól (65. perc) és gólpassz (58. perc) a második félidőben, a szünetben állt be

 

Dárdai meg is szólalt a téma kapcsán, de nem akart túl nagy feneket keríteni neki:

Természetesen a szerencse is komoly szerepet játszik ezeknek a változtatásoknak a sikerében. De persze nem bánnám, ha így is folytatódna. Esswein, Stocker és Schieber is nagyszerűen szállt be a meccsekre, kiváló játékosok, ami nagy luxus egy edzőnek – fogalmazott a Hertha vezetőedzője.

A lap hozzáteszi, hogy a berliniek következő ellenfele a hétvégén edzőt váltott Hamburg lesz, amely eddig tíz gólt kapott a Bundesligában – ebből nyolcat cserejátékosoktól.