A Kicker információi szerint már eldőlt, hogy Dárdai Pál lesz a következő idényben is a Hertha BSC vezetőedzője. A lap kiemeli, hogy a magyar szakembert állandó megállapodása a Hertha utánpótlásához köti, a felnőttcsapatnál viszont

minden évben csak a következő idényre szóló szerződést ír alá, ez pedig a következő szezonra vonatkozóan december 15-én meg is történt.

Dárdai 2015. február 5-én vette át a Hertha első csapatának irányítását, ezzel ő jelenleg a német Bundesliga második leghosszabb ideje regnáló edzője. A 42 éves magyar tréner múlt vasárnap, a Nürnberg ellen ünnepelhette az 50. bajnoki győzelmét (3-1) a berliniek kispadján, a klub történelmében első külföldi edzőként érte el ezt a mérföldkövet, de a németek közül is csak Helmut Kronsbein (89) és Jürgen Röber (70) áll előtte az örökrangsorban – ugyanez a helyzet a meccsek számában is.

A lap hozzáteszi, hogy közben a Herthának Rainer Widmayer utódját kell keresnie, a másodedző ugyanis az idény végén visszatér korábbi klubjához, a VfB Stuttgarthoz. Azt írják, hogy négy éve is Dárdai mondta ki az utolsó szót ebben a kérdésben, akkor Windmayer és Bernd Storck volt a két jelölt, végül az előbbi lett a befutó, Storck pedig a magyar válogatott kispadját “örökölte meg” épp Dárdaitól abban az évben.

Dárdai: “A befektetett pénzt látom, a képzett játékosokat nem” – ez a probléma a magyar focival