Úgy tűnik, Dárdai Pál menesztése óta továbbra sem képes megoldani az edzőkérdést a Hertha BSC, amely a magyar szakember tavaly nyári távozását követően már a második trénerét “fogyasztja el”.

Mint ismert, Dárdai után klubon belülről érkezett a Bundesliga-csapat élére Ante Covic, akit 14 tétmérkőzés után menesztettek, helyét az a Jürgen Klinsmann vette át, aki soha nem látott költekezésbe kezdett a berlinieknél: 25 millió eurós klubrekordért megvásárolták a kedvéért a Lyontól Lucas Tousart-t – aki nyáron csatlakozik -, érkezett a lengyel gólzsák, Krzysztof Piatek az AC Milantól 22 millió euróért, valamint szerződtették Matheus Cunhát (RB Leipzig, 18 millió euró) és Santiago Ascacíbart (VfB Stuttgart, 11 millió euró) is.

A német válogatott korábbi szövetségi kapitánya azonban csak tíz hétig volt a Hertha vezetőedzője, kedd délelőtt ugyanis hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy lemond a pozíciójáról – a klub egyelőre még nem erősítette meg a hírt.

– Vezetőedzőként a befejezetlen feladatok elvégzéséhez az emberek bizalmára is szükség van. Az egység, a kohézió és az alapvető kérdésekre való összpontosítás a legfontosabb elem, különösen a kiesés ellen folytatott harcban. Ha ezek nincsenek garantálva, akkor nem tudom kihasználni az edzői potenciálomban rejlő lehetőségeket, így a munkámért pedig nem tudok teljes felelősséget vállalni. Ezért arra a döntésre jutottam, hogy lemondok a vezetőedzői posztról – írta a közösségi oldalán.

A berlini klub vezetését meglepte Klinsmann bejelentése:

“Különösen a téli átigazolási időszakban történt intenzív események miatt sem mondhatjuk, hogy lettek volna jelek, amelyek erre utaltak” – idézi Michael Preetz klubigazgató nyilatkozatát az MTI.

Klinsmann munkáját az eddigi másodedző, Alexander Nouri veszi át.

Liebe Herthaner, auf diesem Wege sage ich ein ganz herzliches Dankeschön an alle Spieler, Fans, Zuschauer, Betreuer…

Közzétette: Jürgen Klinsmann – 2020. február 11., kedd