A bz-berlin.de beszámolója szerint Dárdai Pál, a német élvonalbeli Hertha BSC vezetőedzője szusszanásnyi pihenőt ad fiának, Mártonnak. Az elmúlt időszakban (boka)sérüléssel bajlódó középső védő ezért nem utazik el a Preußen Münster elleni Német Kupa-mérkőzés helyszínére, az Észak-Rajna-Vesztfáliában található Münsterbe. A 19 éves bekk nemrégiben újra edzésbe állt, a múlt szombati, Mönchengladbach elleni bravúros győzelem alkalmával 80 percet játszott.

Helyette az U19-es csapatban szereplő 17 éves, német utánpótlás-válogatott hátvéd, Linus Gechter fog játszani a védelem tengelyében. A védelem vezére és egyben a csapatkapitány, Dedryck Boyata ismét bevethető, míg Niklas Stark combközelítő-izomsérülés miatt továbbra sem állhat a magyar szakember rendelkezésére.

Támadóposzton várhatóan Davie Selke kap bizonyítási lehetőséget Krzysztof Piatek helyett kedd este. A 26 éves lengyel válogatott csatár a Német Kupa első fordulójában, az SV Meppen ellen a hosszabbításban a győztes gólt szerezte, az utóbbi időben pedig elvesztette helyét a kezdőben. Kapusposzton sem lesz változás, Alexander Scholow továbbra is élvezi a bizalmat.

Dárdai a találkozót megelőző sajtótájékoztatón óva intette a csapatát az ellenfél lebecsülésétől.

Münsterben már sokan megtapasztalták, milyen érzés hidegzuhanyt kapni. Úgy készülünk, mint egy Bundesliga-mérkőzésre. Nem lesz könnyű. Az én szememben a Münster nem a negyedosztály szintjén van. Igenis egy jó csapatról van szó. Nem szabad felébresztenünk a stadiont – mondta 45 éves magyar tréner, utalva a münsteri stadionban várható hangulatra, ahol mintegy 11 ezer néző előtt léphet pályára a Hertha.

A mérkőzés kedden 18.30 órakor kezdődik a münsteri Preussenstadionban.

Dárdai reagált arra, hogy a főnöke állítólag keresi az utódját: “Mosolyognom kell, amikor ilyet olvasok”