Komoly erőpróba várt Dárdai Pál csapatára, a Hertha a Borussia Dortmund otthonában lépett pályára a Bundesliga mai találkozóján. A fordulatos találkozón mindkét oldalon adódtak lehetőségek, az első félidő ennek ellenére gól nélkül zárult. Fordulás után azonban jött a meglepetés, megszerezték a vezetést a berliniek: a magyar válogatott ellen utolsó pillanatos győztes gólt szerző svájci Stocker ezúttal sem maradt adós a góllal.

Szűk negyedórával a vége előtt hatalmas esély adódott a hazaiak előtt az egyenlítésre, Aubameyang büntetőjét azonban a Hertha kapusa, a norvég Jarstein bravúrral hárította. Tíz perccel a vége előtt azonban már ő is tehetetlen volt, a tizenegyest elrontó Aubameyang talált be, így egyenlített Thomas Tuchel csapata.

A hajrában forrtak az indulatok a pályán, mindkét csapat a győzelemre játszott, gól azonban nem esett. Piros lapból viszont nem volt hiány, előbb a hazaiak fogyatkoztak 10 főre a fiatal Emre Mor forrófejűsége miatt, majd az utolsó pillanatokban Stocker csúszott rá ellenfelére, így ő is idő előtt mehetett zuhanyozni.

A sokáig vezető Hertha az egy ponttal is nagy skalpot szerzett, Dárdaiék az újabb bravúrral maradtak a Dortmund előtt, a tabella második fokán.

Bundesliga

Borussia Dortmund – Hertha 1-1 (Aubameyang 80., ill. Stocker 51)