Mint ismeretes, a hétvégén megszakadt a Hertha öt forduló óta tartó nyeretlenségi sorozata a Bundesligában, a berlini gárda – melynek éléről két hete távozott Dárdai Pál – ebben az időszakban kétszer kikapott és háromszor döntetlent ér el, most viszont 2-0-ra felülmúlta a Bielefeldet.

Dárdai utódja, Tyafun Korkut vezetésével így a Hertha a második meccsén is veretlen maradt (a Bielefeld előtt a Stuttgarttal játszottak 2-2-s döntetlent). A fővárosi együttes török származású, de német válogatott középpályása, Suat Serdar elárulta, mi a legnagyobb különbség a csapatnál az edzőváltás óta.

Az első közös edzésünk óta próbáljuk mélységből kihozni a labdákat, mindegy, mennyire szűk a terület. Így sokkal szórakoztatóbb kidolgozni a lehetőségeket. Már megpróbálunk futballozni – ez a nagy különbség

– mondta a középpályás az új játékstílusról, amelyet Tayfun Korkut meghonosított a Hertha edzőjeként, a Mindener Tageblatt cikke szerint arra is utalva, hogy nem egészen értett egyet azzal, ahogyan Korkut elődje, Dárdai Pál dolgozott.

Érdekes, hogy Serdar még október elején, az RB Leipzig elleni 0-6 után igen pozitív véleménnyel volt a magyar szakvezető kapcsán.

Kiállok az edzőm mellett. Nagyszerű szakember, aki mindig bátorít engem – mondta akkor a német válogatott arról, hogy szerinte Dárdaival kellene-e folytatnia a Herthának.