Dárdai Pál 2015 óta összesen hat mérkőzésen irányíthatta a Hertha BSC-t a Hoffenheim otthonában. Eddigi mérlege finoman szólva sem túl pozitív, hiszen a tréner a hat találkozón összesen egy pontot szerzett (azt is még 2017-ben), kapott 10 gólt csapatával és a berlini klub mindössze háromszor volt eredményes bő 540 perc alatt a PreZero Arenában, vagy más néven Rhein-Neckar-Arenában.

A Hertha magyar szakvezetője is szeretne már változtatni “rémálom-sorozatán”, amelyet péntek este szakítana meg a fővárosi klub újabb sinsheimi fellépésén.

Itt az ideje, hogy kitaláljunk végre egy győztes tervet ez ellen a rivális ellen. Jó lenne már változtatni a mérlegen. Jó hangulatban várjuk a találkozót, ha fegyelmezetten futballozunk és a területeket lezárjuk, egy igazi védelmi falat húzhatunk fel a kapunk előtt. A Hoffenheim eléggé hasonló hozzánk abban a tekintetben, hogy nekik is voltak már nem várt eredményei, mind pozitív, mind negatív értelemben. Ha 16-17 játékosunk egyaránt jó formában érkezik a meccsre, végre nyerhetünk.

Az egyre jobb formába lendülő (utolsó három tétmeccsét megnyerő) Hertha 20:30-tól akár egy magyar játékossal a soraiban léphet majd pályára.

Dárdai Márton és Niklas Stark is felgyógyult, bár Niklas esetében picit még várnunk kell azzal, hogy biztosan kijelentsük a pályára lépését. De majd az utolsó edzést követően, a meccs napján eldöntöm, ki játszik Dedryck Boyata mellett a védelemben. Akkor már okosabb leszek – tette hozzá Dárdai Pál.

Gyász: Koronavírusban, 48 évesen elhunyt a Hertha korábbi edzője