Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy távozhat posztjáról Ante Covic, a Hertha BSC szakvezetője, miután a berliniek vasárnap, a 28. perctől tíz emberrel küzdve négygólos vereséget szenvedtek Augsburgban. Ez volt a fővárosiak zsinótban negyedik veresége, amivel a Hertha visszacsúsott a még éppen benmaradást jelentő 15. pozícióba.

A csapat hétfői edzésén a megjelenő újságírók már Covicot faggatták a jövőjéről.

A megértésüket kérem, 1-2 nap biztosan kell ahhoz, hogy az Augsburg elleni mérkőzés miatti csalódottságomon túl legyek. De a feladás nálam nem opció – mondta a tréner, aki önszántából tehát nem kíván távozni a kispadról.

Léphet viszont a klubvezetés, amely sajtóhírek szerint már keresi a horvát utódját. A Kicker például azt írja, hogy vasárnap éjjel már összeült a klubvezetés, azaz Lars Windhorst főbefektető, Jürgen Klinsmann, a felügyelő bizottság nemrég megválasztott tagja, illetve Michael Preetz sportigazgató, és a megbeszélésen szóba került az is, hogy ideiglenesen a korábbi világbajnok csatár, azaz Klinsmann üljön le a kispadra már a Dortmund elleni hétvégi bajnokin is.

És ugyancsak képben van Dárdai Pál is, mint lehetséges utód. A jelenleg is a berlini klub alkalmazásában álló magyar tréner – aki 2015 és 2019 között már irányította az első csapatot a Herthánál – neve nemrég a Köln kispadjával kapcsolatban is felmerült, de végül nem tudtak megegyezni a felek.