Pozitív érzésekkel zárta első edzését Dárdai Pál, akit hétfőn neveztek ki – ismét – a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC vezetőedzői posztjára. A 44 éves magyar szakember azt mondta, nem arra akar összpontosítani, ami eddig történt a szezon során az együttesnél.

– Semmi nem érdekel, ami eddig történt. Engem a ma érdekel – jelentette ki kedden, online sajtótájékoztatóján Dárdai. Arne Friedrich sportigazgató úgy jellemezte a régi-új trénert, hogy “pezseg és nagyon motivált”. Dárdai, aki 2015 és 2019 között már volt a Hertha első csapatának vezetőedzője. – Négy és fél évet lehúzni vezetőedzőként ennél a klubnál nagyszerű dolog. Ha most Arne négy és fél évet követően fog kirúgni, adok neki egy csókot! Nagyon jók voltak az első benyomásaim a játékosokról az első edzést követően, nem láttam olyan dolgot, ami ne tetszett volna. Azt hittem, megesznek, húsz aligátorral találkoztam. Bevallom, kissé hezitáltam a vezetőedzői poszttal kapcsolatban. Nem aludtam, nem tudtam, hogy vállaljam-e vagy sem.

– Tegnap még az U16-osok edzője voltam, amikor elköszöntem tőlük, sírtam, nem is kicsit. Én mindent teljes szívemből csinálok. Utánpótlásedzőnek lenni a legjobb meló – mondta Dárdai, majd az újságírók arra is rákérdeztek, hogy a Bundesligánál is jobb-e az utánpótlásban való edzősködés. – Teljesen más a kettő, a Bundesligában mindig stresszes dolgozni. Nem vagyok varázsló, aki csak annyit mond, hogy “Bamm”, és 5-0-ra megverjük a Frankfurtot. Az első egy-két meccs csupán csak a szerencse függvénye lesz. Mi a célom a szezonban? Azt szeretném, hogy az idény végén a Balatonnál minden barátom megveregesse a vállamat és meghívjon egy jó vörösborra, mert nagyszerű eredményeket értünk el.

A szakember – aki 2014-15-ben magyar szövetségi kapitányként is tevékenykedett, a mostani megbízatása pedig 2022 nyaráig szól – első szerepvállalásakor bennmaradt a berlini csapattal az élvonalban, majd európai kupaindulást jelentő helyen végeztek. Dárdai játékosként klubcsúcsot jelentő 297 mérkőzésen szerepelt a Herthában.

Az egyesület irányítói vasárnap menesztették az eddigi trénert, Bruno Labbadiát, valamint Michael Preetz menedzsert. A Hertha a legutóbbi négy fordulóban mindössze egy pontot szerzett, és a 14. a Bundesligában, csupán két ponttal megelőzve az osztályozós helyen álló 1. FC Kölnt. Dárdai szombaton az Eintracht Frankfurt elleni, idegenbeli bajnokin mutatkozik majd be. (MTI/csakfoci.hu)