Mint ismert, Dárdai Pál négy és fél évig irányította vezetőedzőként a német első osztályban szereplő Hertha BSC-t. A 43 éves szakember május végén távozott a berliniek éléről, majd a horvát Ante Covic vette át a helyét. A pécsi születésű tréner a kiadós nyári szünete után elmondta, hamarosan újra munkába áll, és a klub utánpótlásában képzeli el a jövőjét.

Úgy gondolom, hogy ez működni fog – kezdte Dárdai Pál a Kickernek. – Játékosként “szinte minden nyáron” volt ajánlatom, de mindig hűséges maradtam a Herthához, és mindig jól éreztem magam, mint edző.

Dárdai 2014. szeptembere és 2015. júliusa között a magyar válogatottat is irányította szövetségi kapitányként, és többek között az ő érdemének köszönhetően 44 év után újra Európa-bajnokságon volt a magyar nemzeti csapat.

Olyan fickó vagyok, akinek a mindennapos munka fekszik. Számomra már nem téma a nemzeti válogatott kispadja. Nem fogok többet szövetségi kapitányként dolgozni, sem Magyarországon, sem máshol.

– jelentette ki kerek perec. Hozzátette, a Balatonnál eltöltött pihenője alatt – szavaival élve – újra feltöltődött az akkumulátora, várja az új kihívásokat.

Május óta már nem a Hertha edzője – Fotó: www.kicker.de

Dárdai a német lapnak elárulta, mi játszódott le a fejében, amikor április közepén, a 2018/2019-es szezon végén még a Hertha-edzőként a távozás mellett döntött.

Fáradt voltam, be kell vallanom. Idén nyáron éreztem meg igazán, mennyire elfáradtam. Még tavaly novemberben a sportigazgatóval együtt megbeszéltük, valóban elérkezett az idő a váltásra. Ekkor “időkorlátra” volt szükségem. A szünet volt a legjobb dolog, ami velem történhetett – vallotta be a 43 éves szakember, aki az idei szezonban a kiesést jelentő, 17. helyen álló berlini klub jelenlegi mesteréről és egyben utódjáról, a horvát Ante Covicról is szót ejtett.

Egyáltalán nem gondolom azt, hogy össze lehet minket hasonlítani. Ante a Hertha edzőképzésének a prototípusa. Én más voltam. Magyarországon végeztem az edzőképzést, a válogatottnál olyan topedzővel dolgoztam, mint Erwin Koeman és a klubcsapatoknál olyan sztárokkal, mint Huub Stevens, Hans Meyer és Lucien Favre. Más az én történetem, mint Anténak. Ismeri az egész csapatot és mindent a klubban – fogalmazott Dárdai.

Jövőre a berliniek utánpótlásában dolgozhat

A Kicker értesüléseit a Süddeutscher Zeitung is megerősíti, miszerint Dárdai Pál 2020-tól újra a Hertha utánpótlásában dolgozhat – legalábbis a lapnak adott nyilatkozata erre utal.

Nagyon úgy tűnik, ez a terv egyelőre – mondta a napokban a berliniek korábbi szakvezetője.