A német fociban mértékadónak számító Kicker is arról számolt be, hogy a vasárnapi, Hoffenheim elleni vereség (ez volt a berliniek zsinórban ötödik kudarca, ami rekord a Dárdai-érában) a Hertha vezetősége elkezdte keresni Dárdai Pál utódját a csapat kispadjára.

A lap úgy tudja, a játékosként 286 Bundesliga-mérkőzéssel igazi klubikonnak számító magyar helye nem csak az eredmények miatt került veszélybe, hanem azért is, mert a klubvezetés a korábbi biztató eredmények (a 4-2 a Borussia Mönchengladbach, vagy a 2-0-s siker a Bayern München ellen) után nem a fejlődést, hanem az erős visszaesést tapasztalja a csapatnál, ami számukra komoly aggodalomra ad okot a jövőt illetően. Mindezekre rátettek egy lapáttal Dárdai, sokszor a médiát okoló nyilatkozatai is a lap szerint.

A Kicker (és a Sportbild is) úgy tudja, a Hannover elleni, húsvét vasárnapi bajnoki vízválasztó lehet Dárdai sorsát illetően, ha a Thomas Doll még jobban szenvedő, nyolc zsinórban elszenvedett vereség után az utolsó helyen álló csapatát sem veri meg a Hertha, a klub talán az idény végét sem várja meg Dárdai menesztésével.

A Hannover és edzője egyébként ugyancsak az életéért küzd majd, hiszen az alsó-szászországi gárda matematikailag még nem esett ki a Bundesligából, Doll pedig a búcsúval minden bizonnyal a kispadtól is elköszönhet, talán már a meccset követően.

“Ez Németország!”: Doll kegyetlenül kiosztotta az újságírót zsinórban 8. veresége után – videó

Hozzáteszik egyébként, hogy Dárdai 146 mérkőzésen irányította eddig az élvonalban a Herthát – ezzel a klub-örökranglista 3. helyén áll az edzők között -, a kiesés szele pedig soha nem csapta meg a magyar szakemberrel a kék-fehéreket (idén sem), sőt, az elért hetedik (2015/2016) és hatodik pozíció (2016/2017) abszolút erőn felüli produkció volt a fővárosiak részéről. Megjegyzik, hogy Dárdai mindhárom fia a Hertha kötelékébe tartozik, azaz egyébként is különleges a kötődése a klubhoz, amelyet 1999 óta szolgál összességében.

Eddig is mondtam, hogy ha én vagyok, aki megállítja vagy akadályozza a fejlődést, szóljanak. Jó a kapcsolatom a csapat menedzserével és az elnökkel is, meglátjuk, merre vezet az út – mondta a Hoffenheim elleni találkozót követően Dárdai Pál.

A Bundesliga jelenlegi állása: