Péntek este megszerezte szezonbeli második győzelmét a Hertha kispadján Dárdai Pál, miután legyőzte csapatával az újonc Fürthöt, így a berliniek a 9. helyre jöttek fel a tabellán. A mostani siker a magyar vezetőedző szezonbeli első hazai győzelme is volt egyben.

Az első félidőben azt mondtam a szakmai stábomnak, jobb lenne, ha gólt kapnánk, mert csak védekeztünk – kezdte értékelését a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Dárdai PálSzigorúan véve a folytatásban is jelentősen feljavult a teljesítményünk, de mivel a futballban minden lehetséges, így az, hogy hátrányba kerültünk, további erőket szabadított fel. A második félidőben mutatott agresszivitásunk és a győzni akarásunk miatt libabőrös lettem. A srácok akartak, és ez felébresztette a közösséget.

Az újonc Fürth csapatát irányító Stefan Leitl csalódottságát fejezte ki az értékelésében, mondván üres kézzel kellett távozniuk.

Nagyon csalódottak vagyunk, hogy üres kézzel távoztunk. Sokat energiát fektettünk a mérkőzésbe, kihoztunk a maximumot és mindent megtettünk, ami tőlünk telt. A második félidőben szerettem volna ha tovább tudjuk tartani az előnyünket. Sajnos ez különböző okok miatt nem sikerült. 1-1 után teljesen felborult a mérkőzés képe.

A Hertha jövő héten szombaton a három magyart a soraiban tudó, legutóbb ezüstérmes Leipzighez látogat a Bundesliga 5. fordulójában.