Az elmúlt hétvégi, Augsburg elleni 2-1-es győzelmet követően még nem nyugodhat meg Dárdai Pál és a Hertha. A berlini klub a magyar vezetőedző visszatérése utáni első sikerével fontos három pontot szerzett, azonban még mindig csak a 15. helyen áll, két ponttal megelőzve a 16., már osztályozót érő helyen tanyázó Bielefeldet.

Dárdai dolgát az elmúlt hetekben számos sérülés hátráltatta és hátráltatja még most is, nem számíthat például Dedryck Boyata, Matheus Cunha és Sami Khedira játékára sem.

Csatárposzton viszont kis túlzással a bőség zavarával küzdhet a hétvégi, Dortmund elleni idegenbeli bajnokin a berlini kék-fehérek vezetőedzője: a legutóbbi győztes bajnokin a kolumbiai Jhon Córdoba és a lengyel Krzysztof Piatek kezdett, a három pontot érő gólt azonban a csereként beállt belga Dodi Lukébakio szerezte. A magyar vezetőedző rendre két csatárral küldi pályára csapatát, és ha ragaszkodik ehhez, a hétvégén a háromból egy támadót a cserepadra kell ültetnie.

Még tényleg nem tudom, ki fog játszani, de ők hárman nagyon jól dolgoznak együtt – az öltözőben, az edzéseken és a pályán is. Az egészet munkamegosztásként nézzük, ezért nem szeretem azt, ha azt mondják, hogy valakinek a cserepadra kell ülnie. Mindenki fontos

– nyilatkozta a témában Dárdai Pál a Berliner Kuriernek.

A Dortmund-Hertha BSC bajnoki szombaton 18:30-kor kezdődik.