A belga sudinfo.be számolt be róla, hogy Bernd Storck a jelölt a német első osztályban érdekelt Hertha BSC vezetőedzői pozíciójára, miután Dárdai Pálnak nyártól ismét az utánpótlásban szánnak szerepet. Az oldal úgy tudja, hogy a német szakembert elképesztő évi 2,5 milliós fizetéssel csábítják a berliniek, sőt már a lehetséges stábját is megnevezték. Azt is hozzáteszik, hogy a kazah, görög, magyar és belga megbízatások után Storck ismét közel lehetne a német fővárosban maradt családjához.

A pletykák alapját a korábbi magyar szövetségi kapitány jelenlegi klubja, a Royal Mouscron sportigazgatójának lehetséges távozása szolgáltatta. Jürgen Röber és Bernd Storck 1996 és 2002 között a Herthánál is együtt dolgozott, ám előbbi nyártól valószínűleg máshol folytatja, míg utóbbival kapcsolatban a vezetőség a következő napokban fog dönteni. Bernd Storck szerződése ugyanis júniusban lejár, és bár a szeptemberben még kiesőjelölt Mouscront sikeresen benntartotta az élvonalban, egyelőre nem volt szó a hosszabbításról.

A Berliner Morgenpost megkereste Storckot, aki nem volt hajlandó a jövőjével kapcsolatban nyilatkozni, ám annyit elárult, hogy egyelőre nem áll kapcsolatban a Hertha vezetőségével.

Storck Herthához való visszatérése esetén harmadjára is együtt dolgozhatna Dárdai Pállal: 1996-ban a német segítségével igazolhatott Dárdai Berlinbe, míg 2015-ben honfitársunk ajánlotta régi ismerősét a Magyar Labdarúgó Szövetség sportigazgatói pozíciójára.