Honlapunk is beszámolt arról, hogy a téli átigazolási időszak utolsó napján a Dárdai Pál vezette Hertha BSC leigazolta a többek között világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes középpályást, Sami Khedirát. A 33 éves játékos a bemutatkozó sajtótájékoztatóján kitért a fizikai állapotára is, hiszen az elmúlt 14 hónapban mindösszesen 30 percet játszott előző csapatában, a Juventusban.

– A számok valóban nem szólnak mellettem… A Juventusnál eltöltött öt és fél évem utolsó hónapjai nem sikerültek jól, de nincs bennem keserűség – nyilatkozta Khedira, aki több mint tíz év után tért vissza a német első osztályba. – Nem azért jöttem, hogy a tapasztalatom miatt főnökként viselkedjek a csapatban, ráadásul fiatalabbnak is érzem magam a koromnál. Nem tudom, hogy pályára léphetek-e pénteken a Bayern München ellen, majd a vezetőedző eldönti. Hatalmas ambícióval érkeztem, segíteni akarom a csapatot a győzelmek begyűjtésében és a célok elérésében. Egyáltalán nem gondolom, hogy visszalépés lenne, amiért nem a bajnoki címért harcolok a csapatommal. A labdarúgás sokkal több annál, mint hogy csak a trófeákra összpontosítsunk. Nagyon hiányzott már, hogy harcoljak a pályán, mindent kiadjak magamból és koszos legyen a kezem és a lábam.

A Real Madridot is megjárt középpályás hozzátette, Dárdai Pál vezetőedző személye volt az egyik ok, ami a berlini együttes mellett szólt.

– A Herthánál érezhető a profi hozzáállás, Dárdai Pál vezetőedző és Arne Friedrich sportigazgató személye is garancia a sikerre, nagyon motiváltak, akárcsak én, így rögtön otthon éreztem magam ebben a pozitív légkörben – nyilatkozta a 77-szeres német válogatott játékos.