Hetek óta a legfelkapottabb téma Németországban, hogy a válogatott csapatkapitánya, Manuel Neuer, vagy a Barcelonában remek formában védő Marc-André Ter Stegen álljon a nemzeti csapat kapujába az Észtország és a Fehéroroszország elleni soron következő két Eb-selejtezőn.

A weltfussball.de ezért kíváncsi volt a Bundesligában játszó kapusok véleményére, így az RB Leipzigben szereplő Gulácsi Péter is elmondta meglátását a témával kapcsolatban.

– Az eddigi tapasztalata és a múltja alapján Manuel Neuer mellett tenném le a voksomat. Azonban nem én vagyok a szövetségi kapitány, aki látja a játékosokat nap mint nap edzeni és képes felmérni, hogyan funkcionálnak együtt a csapattal. Számomra Neuer és Ter Stegen is világklasszis kapusok és azonos szinten vannak – nyilatkozta a magyar válogatott hálóőr.

A weltfussball.de-nek válaszoló Bundesliga-kapusok közül négyen szavaznának bizalmat Manuel Neuernek, míg a többségüknek nem volt határozott véleménye, a Dortmund hálóőre, Roman Bürki pedig nem kommentálta a kérdést. Egyedül a Fortuna Düsseldorf kapusa, Zackary Steffen mondta azt, hogy Ter Stegent állítaná a német válogatott kezdőcsapatába.