Az Aranylabda-szavazás megalapítója, a France Football furcsa kritikával állt elő Gulácsi Péterrel kapcsolatosan. Az egyik írás témáját az szolgáltatta, hogy megpróbáltak helyet találni a PSG-ből kiszorult Kevin Trappnak. A neves kapus ugyanis elveszítette a helyét a párizsi klubnál, Unai Emery fiatalabb vetélytársának szavaz bizalmat, így Trapp távozására jó esély lehet.

A tekintélyes lap fel is sorolt öt olyan klubot, amelyik ideális lenne Trappnak, figyelembe véve az adott egyesület kapushelyzetét. Ebben kapott helyet Gulácsi Péter is, ami meglehetősen furcsa az előzmények ismeretében. A magyar válogatott kapusa ugyanis eddigi 9 bajnokija közül négy alkalommal nem kapott gólt, csapata összesen csupán hatszor “kapitulált” eddig, nem csoda, hogy az RB Leipzig ilyen jól szerepel a Bundesligában.

A France Football szerint azonban Gulácsi kevés a német klub céljaihoz.
“A nagy meglepetésre második helyen álló, eddig veretlen RB Leipzig szezonja eddig tökéletes. Nagyon ambiciózus klub a lipcsei, de a nagy terveikhez a jelenlegi kapus, azaz Gulácsi Péter személyében nincs meg a megfelelő embere” – így szól a magyar hálóőrt érintő rész.

A cikk egyébként emellett az Internél, a Wolfsburgnál, a Marseille-nél és a Liverpoolnál tudná meg leginkább elképzelni Trappot, aki idén négy meccset védett a bajnokságban, amelyeken négy gólt kapott.