Bellingham – a Dortmund 18 éves angol középpályása – a 3-2-s vereség után kritizálta Zwayer teljesítményét, miután a játékvezető nem fújt be egy büntetőt a Dortmundnak, míg a Bayernnek ítélt egyet Mats Hummels kezezése miatt. A tizenegyest Robert Lewandowski értékesítette, ezzel megszerezte a győztes gólt régi klubja ellen.

Bellingham a mérkőzés után a következőket mondta a találkozó vitatott eseteiről:

“Odaadták Németország legnagyobb meccsét egy olyan játékvezetőnek, aki korábban fogadási csalásba keveredett. Mégis mit vártak? Számomra ez nem volt büntető. Hummels nem is nézi a labdát, küzd, hogy megszerezze, és az eltalálja őt. Sok hasonló döntés is volt a meccsen.”

A Dortmund vezetőedzőjét – Marco Rose-t – is a lelátóra küldték, miután kritizálta a Bayern büntetőjét, amely a 77. percben VAR-ellenőrzést követően született. Döntéseit védve Zwayer a Sky Germany-nak nyilatkozott:

“A helyzet egy szokásos sarokrúgás után volt. Láttam a meccsen, hogy Hummels kézzel ért a labdába. A kérdés számomra az volt: a kar a test mellett van-e vagy sem? Abban a pillanatban nem volt egyértelmű, hogy a karja a labda felé mozdult-e. Kölnben – VAR-felügyelőkkel – ellenőriztük a kar helyzetét. A videóasszisztens saját maga értékelt, és azt mondta, hogy Hummelsnek a karja természetellenes helyzetben volt. Végül egyértelműen a könyökével terelte el a labdát, és én arra a döntésre jutottam, hogy büntető volt.”

Mostanra büntetőfeljelentést tettek, és az ügyet továbbítják a dortmundi ügyészségre, akik eldöntik, hogy lesz-e büntetőjogi vád Bellingham ellen. A döntés még ezen a héten várható.

Az ügyészség mellett vizsgálta az esetet a Német Labdarúgó Szövetség sportbírósága is, amely a Dortmund keddi közleménye szerint végül nem függesztette fel a a fiatal játékost a játékvezetőre tett televíziós kijelentése miatt. Bellingham heves érzelmekből kifolyólag közvetlenül a végső sípszó után idézte fel Zwayer korábbi ügyét, amit a DFB évekkel ezelőtt megbüntetett.

A sportbíróság “sportszerűtlen magatartásnak” minősítette Bellingham kijelentését, és pénzbírsággal sújtotta az angol válogatott játékost.

A Borussia Dortmund és a játékos is elfogadta az ítéletet, így Jude Bellingham játszhat a jövő szombati, VfL Bochum elleni Bundesliga-mérkőzésen.

A hazaiak szintén vitattak egy esetet, ami a második félidőben történt. A Dortmund csapatkapitánya, Marco Reus esett földre a tizenhatoson belül Lucas Hernandez becsúszását követően, de ekkor nem történt VAR-vizsgálat. “Ez egy ütközés volt, ami nagy sebességnél is megengedett. A helyezkedésem miatt döntöttem úgy, hogy nem ítélek büntetőt” – zárta Zwayer.

A BL-győztes egyik legfontosabb játékosát vinné a Barcelona, a Real hihetetlenül olcsón adhatja el Hazard-t– külföldi körkép