Heteken keresztül arról írt egyöntetűen a német sajtó, hogy az elmúlt időszak eredménytelensége miatt (15 mérkőzés, 3 győzelem, 1 döntetlen, 11 vereség) Thomas Dollt meneszthetik a Hannover kispadjáról. Az 53 éves szakember munkáját végül hivatalosan kedden megköszönték – ezzel egyidejűleg a Bundesliga másodosztályára 2020. június 30-ig érvényes szerződése is megszűnt – helyét a korábbi Hannover-edző, Mirko Slomka vette át.

Az edzőváltás azonban nem ment zökkenőmentesen a klubon belül, a hannoveri vezetők ugyanis sokáig kétségek között tartották Dollt, semmilyen konkrétumot nem tudtak mondani a jövőjéről.

A Bild című német napilap hozzáteszi, Doll az utolsó, Düsseldorf elleni (2-1) bajnoki után megbeszélésen vett volna részt a többségi tulajdonossal, Martin Kinddel együtt, azonban erre végül nem került sor, és a tisztázatlan jövője tudatában kellett budapesti otthonába utaznia.

A lap információi szerint Doll ügynöke, Wolfgang Vöge végül kapcsolatba lépett Kinddel, aki azonban neki sem tudott egyértelmű választ adni, a többségi tulajdonos azt mondta, más jelöltekkel is tárgyal, de azt a reményt is meghagyta Doll számára, hogy marad a posztján.

A hivatalos edzőváltást követően végül Wolfgang Vöge a Bildnek fakadt ki Martin Kind bánásmódja miatt.

Ezt már korábban megoldhatták volna, és akkor nem kellett volna olyan sokáig kétségek között maradnia – füstölgött a 63 éves Vöge.

Slomkát végül keddi délutáni órákban hivatalosan is bemutatták, miután ezt megelőzően tárgyalások zajlottak Doll szerződésének felbontásáról. A Bild megemlíti, Doll maga javasolta az utódját, továbbá kiemeli, a korábbi Fradi-edző a másodvonalban mintegy évi 500 ezer eurót keresett volna – most már csak eddig ismeretlen összegű végkielégítést kap.