Távozott az 1. FC Köln kispadjáról Markus Anfang vezetőedző, akinek a helyét az idény végéig az eddig az U21-es csapatot irányító André Pawlak vette át. A klub vezetősége a Darmstadt elleni hazai vereség (1-2) után döntöttek úgy, hogy megválnak a tavaly nyáron érkezett szakembertől, annak ellenére, hogy a csapat ötpontos előnnyel vezeti a tabellát, ám az utóbbi négy fordulóban nem tudott nyerni a Köln, és ez idő alatt csak két pontot szerzett.

Anfang tehát ment, a klubvezetőség pedig többek között a Bild és a fussballtransfers.com információi szerint is Dárdai Pált szemelte ki a helyére hosszú távon. A magyar szakember az idény végén távozik az élvonalbeli Hertha éléről, Kölnben pedig szerették volna, ha a korábbi magyar kapitány az ő kispadjukra ül át, ám honfitársunk a sajtóhírek szerint úgy döntött, tartja magát korábbi elhatározásához, azaz egy év szünetet tart berlini távozását követően, majd utána dönt arról, másik csapathoz igazol-e vagy esetleg a Hertha utánpótlásában folytatja korábban megkezdett munkáját.

A lapok szerint Dárdai már közölte döntését a Bundesliga 2 éllovasával is.

A Köln így várhatóan a David Wagner (legutóbb Huddersfield Town)-Achim Beierlorzer (Regensburg)-André Breitenreiter (legutóbb Hannover) hármasból választja majd ki következő szakvezetőjét.