Joachim Löw lehetséges utódjaként merült fel Lothar Matthaus neve is, aki mellé nyilvánosan is odaállt a Hertha BSC-t irányító Dárdai Pál.

Csak azt mondhatom, hogy én már dolgoztam együtt Lotharral, ő volt a kapitány a magyar válogatottnál. Ő az, aki képes lehet egy nagy dolog elérésére, ő egy igazi győztes típus. Mindig mondtam neki, hogy jöhetne a Herthához, nagyon élvezném, ha ő lenne a másodedzőm…  – fogalmazott a Budapesten élő egykori aranylabdás, német válogatottsági rekorder és volt magyar kapitány kapcsán Dárdai.

Aki Löw kapcsán is dicsérő szavakkal élt, mondván amit a világbajnok szakember elért eredményeivel és a fiatalok folyamatos beépítésével, az tette igazán naggyá újra a német válogatottat.

Dárdai szavaira aztán maga Lothar Matthäus is reagált a Berliner Zeitung cikke szerint. Az egykori klasszis tíz éve nem dolgozik edzőként – legutóbb Bulgária kispadján ült 2011-ben -, az elmúlt időben jobbára szakkommentátorként kereste a kenyerét. És úgy tűnik, ezen egyelőre nem is igen kíván változtatni.

Nem is igazán foglalkoztat ez a kérdés, nekem egészen más terveim vannak – mondta a német kapitányi poszt kapcsán Matthäus, aki a Sky-csatorna szakértője “főállásban”.

Dárdai első győzelme a Herthával: “Majdnem sírtunk, talán lesz otthon sör”