Ahogy arról korábban beszámoltunk, Sallai Roland csapata, az SC Freiburg rossz cserére hivatkozva megóvta a Bayern München elleni mérkőzést, amelyet 4-1-re elveszített a német labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának múlt szombati játéknapján.

Az ügyben a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) Sportbírósága pénteken hozott döntést, amely kimondta, hogy

marad a Bayern 4-1-es győzelme: a DFB Sportbírósága elutasította az SC Freiburg fellebbezését a szombati cserehibát követően.

A Kicker beszámolója szerint a Freiburg csapata azzal érvelte a fellebbezést, hogy a Bayernnél a 86. percben egy cserefázisban a megengedett tizenegy helyett rövid ideig tizenkét ember volt a pályán, és így egy olyan játékos is, aki nem volt jogosult a játékra abban az időpontban. A bajoroknál a csapatvezető, Kathleen Krüger okozta a zavart azzal, hogy rossz mezszámot írt a táblára. A rekordbajnok nem hibáztatható egy olyan játékos vétkes bevetéséért, aki nem volt játékjogosult – indokolta a DFB Sportbírósága.

Az ügyben megszólalt a müncheniek vezetőedzője, Julian Nagelsmann is, aki kritizálta a Freiburg fellebbezését. Nem tudom, meg tudod-e veregetni a hátad, ha európai kupában játszol olyan három pontnak köszönhetően, amelyet nem a pályán szereztél meg. Én nem lennék boldog vele – fogalmazott.

Fotó: Kicker

Az esettel kapcsolatban a játékvezetőket tette felelőssé Stephan Oberholz, a DFB Sportbíróságának elnöke, az eljárás vezetője.

– A játékvezetői csapat több szempontból is vétkesen nem teljesítette ezeket a feladatokat: A negyedik játékvezető úgy irányította a két cserét a pályára, hogy nem figyelt arra – ahogy a játékvezető sem -, hogy a lecserélendő játékosok előtte elhagyták-e a pályát. Ennek során figyelmen kívül hagyták azt a tényt, hogy tizenkét játékos volt a pályán rövid időn belül. Nem tettek eleget annak a kötelezettségüknek, hogy ellenőrizzék a játékosok számát. Végül a vezetőbíró folytatta a mérkőzést, anélkül, hogy ismét figyelmet fordított volna a megengedett létszámra – mondta Oberholz.

A Bayern szombaton az Augsburgot fogadja, míg a Freiburg vasárnap a Frankfurt csapatához látogat a Bundesliga 29. fordulójában.