Ahogy azt a PSG elleni, 3-0-ra elveszített BL-csoportmeccs utáni visszhangokból már sejteni lehetett, komoly következményei lettek a bajorok gyengélkedésének.

“Belső egyeztetések” után döntött úgy a klubvezetés csütörtökön, hogy elválnak Carlo Ancelotti vezetőedző és a Bayern München útjai egymástól.

A csapat teljesítménye a szezonkezdet óta nem érte el az elvárt színvonalat. A párizsi meccs megmutatta, hogy azonnali lépésekre van szükség. Hasan Salihamidžić sportigazgatóval együtt találkoztunk Carlóval, és őszinte beszélgetés során közöltük vele a döntésünket. Köszönjük neki az eddig elvégzett munkáját, sajnálom, hogy így alakult. Carlo a barátom, és ez így is marad, de profikként most ezt a döntést kellett meghoznunk, ez állt most a klub érdekében. Abban bízom, hogy a csapat pozitívan reagál majd a változásra, és elszánt küzd majd az idényben az elé kitűzött célokért – nyilatkozta Karl-Heinz Rummenigge vezérigazgató a váltás kapcsán.

Annyi biztos egyelőre, hogy a Hertha elleni hétvégi bajnokin Willy Sagnol, a Bayern korábbi francia kiválósága irányít majd megbízott edzőként, hivatalos utódja még nincs Ancelottinak. Sajtóhírek szerint Thomas Tuchel, a Mainz és a Dortmund korábbi trénere lehet majd a befutó, az olasz pedig kínai ajánlattal vigasztalódhat.

Mire megy Ancelotti nélkül a Bayern Dárdai Herthájával? – nyerj itt komoly pénzt a meccsel!

Carlo Ancelotti mellett egyébként stábjával – Davide Ancelotti, Giovanni Mauri, Francesco Mauri és Mino Fulco is szerződést bontottak.