A 24 éves, 4-szeres spanyol válogatott szélső hátvéd, Álvaro Odriozola 2018 nyara óta játszott a Real Madridban, azonban eddig nem sikerült alapemberré válnia Zinédine Zidane csapatában.

A két klub arról nem számolt be, hogy a Transfermarkt által 20 millió euróra taksált védőre opciós vételi jogot is szerzett volna a Bayern.

Odriozola a bajorok reményei szerint nagy segítségére lehet a sérülésektől sújtott müncheni védelemnek, Hansi Flick vezetőedző kérése is az volt, hogy a téli átigazolási idényben erősítsék meg a hátsó alakzat jobb oldalát.

Hansi Flick vezetőedzőnk kérésére szerettük volna megerősíteni a hátvédsorunkat. Néhány tárgyalás után Álvaróra esett a választásunk. Örülünk ennek az igazolásnak, a Real Madrid vezetőségének pedig köszönjük szépen a barátságos együttműködést – mondta  Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern vezérigazgatója.

Odriozola, aki Athletic Bilbao és a Sevilla érdeklődését is felkeltette – a most futó szezonban négy bajnokin és egy BL-meccsen lépett pályára, összesen 434 percet játszott.