Szalai Ádám hétfő este csereként beállva, a pályára lépését követően 12 perccel bevette az Eintracht Frankfurt kapuját, és eldöntötte a három pont sorsát a bajnokság 13. játéknapjának zárómeccsén. A lefújás után a magyar válogatott támadó röviden értékelte a látottakat.

Nagyon jó érzés volt győztes gólt szerezni a Frankfurt ellen! A második félidőben jól reagáltunk a kapott találatra. Nagyon örülök a győzelemnek – idézte rutinos csatár szavait a csapat Twitter-oldala.

Az együttes vezetőedzője, Achim Beierlorzer szerint érdemes volt a nézőknek kilátogatni az Opel Arénába.

A végén kicsit hektikusan futballoztunk, túl könnyen veszítettük el a labdát, és ez a Frankfurt soha sem adja fel. Ez az Eintracht, és a mérkőzésnek abban a szakaszában ellentámadásra kellene játszanunk, mint utoljára Hoffenheimben. Ez nem sikerült, végig izgulnunk kellett – kezdte az 52 éves szakember a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón – Összességében megérdemelt volt a győzelmünk, mert a második félidőben igazi futballt játszottunk. Sokat sprinteltünk, ami azt mutatja, hogy a csapat nyerni akart.De vissza az első félidőre: jól kezdtük a mérkőzést, még egy ilyen erős ellenfél ellen is. A szünetben arról beszéltünk, hogy mit szeretnénk megvalósítani a második játékrészben. Az érvénytelenített gól hitet adott, hogy meg tudjuk nyerni a meccset. Ha 3-1-re nyertünk volna, akkor kevésbé lennék ideges.

A mostani három pont minden pénzt megér, és jó úton haladunk a folytatásban. A nézők megérték a pénzüket.

Szalainak a mostani volt a 22. bajnoki gólja a Mainz szerelésében, és az első találatát szerezte azóta, hogy a nyári átigazolási időszak hajrájában visszatért egykori sikerei helyszínére. A Mainz a bajnokságban 13 forduló elteltével 15 pontot szerzett, és a 12. helyen áll a Bundesliga tabelláján.