Újabb magyarral, ezúttal a Bundesliga II-ben futballozó Stieber Zoltánnal foglalkozik a német sajtó. Az allgemeine-zeitung.de az egyre jobb teljesítményt nyújtó Kaiserslautern-játékos kapcsán megemlíti, ezen a szinten az egyik legtechnikásabb labdarúgó a magyar.

– Nagyon örültünk, hogy egy ennyire technikás játékost sikerült megszereznünk. Egy örömteli perspektívaként fogja fel a Bundesliga II-t. Hiszünk a képességeiben, a legjobb úton van afelé, hogy meghatározó labdarúgó legyen – mondta Uwe Stöver, a klub sportigazgatója.

Ezt bizonyítja az is, hogy Stieberrel 2019 júniusáig kötöttek szerződést. A magyar válogatott futballista pedig a beilleszkedés után egyre jobb formában van csapatában. Nemrég megrúgta első gólját is, gyönyörű megoldás után talált a kapuba. Ezzel együtt még jobb teljesítményre törekszik.

– Még mindig nem vagyok elégedett magammal. Sokkal hatékonyabb akarok lenni a legegyszerűbb helyzetekben és a gólhelyzetek befejezésénél is. A védelem hatalmas munkát tesz a csapat sikeréért, és nekünk, elöl is jobbnak kell lennünk – mondta a Lautern támadója.

Stieber pénteken visszatérhet Hamburgba, ahol a St. Pauli ellen játszik majd, a lap szerint pedig a magyar játékosnak komoly szerepe lehet abban, hogy a Kaiserslautern győztesen hagyja el a pályát.