Az RB Leipzig ügyeit folyamatosan nyomon követő és a legtöbb esetben jól informált rblive.de azt találgatta legutóbbi cikkében, mely játékosokból állhat össze a Lipcse kerete a következő szezonban. A lap szerint Domenico Tedesco fizikálisabb játékosokat szeretne a középpályáján látni, ugyanis a glasgow-i EL-búcsú után ő is elismerte, hogy az ilyen robusztus együttesekkel szemben nincsenek könnyű helyzetben.

Emiatt úgy vélik, hogy az egyébként idén is remek statisztikákkal rendelkező magyar válogatott játékos – aki a bajnokságban 6 gólnál és 7 gólpassznál jár, de volt 2-2- gólja a Német Kupában és a Bajnokok Ligájában is – a nyáron elhagyhatja a német klubot.

Ennek apropóján a liverpool.com arról számolt be, Jürgen Klopp csapatának tökéletes választás lenne Szoboszlai megszerzése. A magyar játékos ugyanis fiatal, gólerős, de társait is képes gólhelyzetekbe hozni, és lipcsei helyzete miatt nagyon jó áron, körülbelül 25 millió fontért megszerezhető, azaz abszolút el lehet vele kezdeni építeni a sok idősebb középpályást is a keretében tudó Liverpool jövőjét.

A Liverpool egyébként előszeretettel vásárol olyan játékost, aki egy Red Bull-klubban pallérozódott. Sadio Manét 2016-ban szerződtették (a Southamptontól, de a támadó előtte az RB Salzburgban játszott), Naby Keita 2018-ban a Salzburg-Lipcse útvonalat bejárva ment a Poolba, 2020-ban Takumi Minamino egyenesen Salzburgól költözött a Vörösökhöz, a kétévenkénti sormintát pedig Ibrahima Konaté törte meg, aki 2021-ben szerződött a Leipzigtől Angliába.

Az már csak hab a tortán, hogy Szoboszlai korábban nagyon elismerően beszélt a Pool menedzseréről, Jürgen Kloppról.

Szalai eladásából venné meg Dzekót a Fener, a Fradi 4-szeres bajnoka topligás csapatba tart – hazai átigazolási hírek