sonline.hu készített interjút a Wolfsburg kétszeres BL-győztes játékosával, Jakabfi Zsanettel. Ő az első magyar női labdarúgó, aki megnyerte a legrangosabb tornát, remekül érzi magát Németországban, de soha esze ágában sem volt, hogy elhagyja a magyar nemzeti csapatot.

Jakabfi hétről hétre szép számú nézősereg előtt léphet pályára.
– Átlagban közel kétezren járnak ki a meccseinkre. 2014-ben mindenképpen le kellett győznünk az FFC Frankfurtot – nekik a döntetlen is elég lett volna –, hogy mi legyünk a bajnokok. Végül 2–1-re győztünk úgy, hogy a második gólunk az utolsó percekben esett. Azt a meccset még a régi stadionban rendezték, s telt ház, 12 ezer néző volt rá kíváncsi.

A magyar játékostól azt is megkérdezték: megfordult-e valaha is a fejében, hogy – akárcsak a szintén magyar származású Marozsán Dzsenifer – a német válogatottat válassza?
– Nem. Magyar vagyok, s ehhez mindig is ragaszkodni fogok. (…) Szeretnék továbbra is Németországban maradni. Ha nem is lesz belőlem edző, de a labdarúgás mellett akarok maradni. A VfL Wolfsburg alkalmazottja vagyok, jegyértékesítéssel foglalkozom. Szeretem ezt csinálni, s a jövőmet is így tudom elképzelni.

Jakabfi Zsanették a szintén a Bundesligában szereplő férfi csapat tagjaival is jó viszonyt ápolnak.
– Ha nem ütközik a meccsek időpontja, akkor kölcsönösen ellátogatunk egymás meccseire. Nekik most sajnos nem megy annyira, de így is rendre 30 ezer néző előtt játszanak.

A hazai átigazolási híreket ITT találod – kattints!