Szántó Csaba három éve dolgozik az osztrák Admira Wacker kötelékében. Az 50 éves marosvásárhelyi születésű szakember sorra járta a mödlingi klub ranglétráját, majd két évig a tartalékok, a FC Flyeralarm Admira Juniors vezetőedzője is volt, ám az előző hétvégén Patrick Helmes vette át az irányítást az együttesnél.

Szántó – akivel az FC Admira II a 15. helyen végzett a bajnokságban – a napokban az osztrák Kronen Zeitungnak elárulta, a magyar NB I-be is hívták másodedzőnek, azonban az Admira miatt nemet mondott a felkérésre.

Hülye lettem volna, ha elvállalom. El tudom képzelni, hogy az Admiránál maradok. Végülis van még egyéves szerződésem. A klub azt akarja, hogy újból átvegyem az U18-as csapat irányítását. De ezt még meg kell vitatnunk – mondta a lap érdeklődésére a tréner, aki korábban a tartalékok között olyan tehetségeket edzhetett hétről hétre, mint a magyar felmenőkkel rendelkező osztrák U-válogatott, Turi Julian.

Egy korábbi interjúnk Szántóval:

„Régen az volt a baj, hogy nincs pénz a magyar fociban, most az, hogy túl sok van” – interjú az Ausztriában csodát tévő magyar edzővel