A Jenkifoci beszámolója szerint az MLS-ben szereplő DC United magyar válogatott középpályása, Stieber Zoltán a bajnokság jövő évi újonca, az FC Cincinnati számára megszerezhető lesz magyar idő szerint a ma este 20 órától kezdődő bővítési drafton.

A bővítési draft jelentése

Az MLS bővítési draftján a bajnokság jövő évi újonca, az FC Cincinnati válogathat a bajnokság jelenlegi csapatainak játékosai közül, hogy velük megerősítse a keretét. A Cincy öt futballistát választhat ki, de csak azon labdarúgók közül, akiket nem minősít „védettnek” a saját MLS-csapata. Egy klub összesen tizenegy játékost minősíthet védettnek.

A magyarok helyzete

A D.C. United védettségi listáján azonban nem kapott helyet Stieber Zoltán, így akár ő is kiköthet holnap a Cincy-nél. Ami a többi magyart illeti: Nikolics Nemanját “megvédte” a Chiago, Sallói Dániel és Németh Krisztián együttese, a Sporting Kansas City viszont idén mentesül a bővítési draft kötelzettségei alól.

Korábbi Fradi-játékosokkal szerepel egy listán

Stieber Zoltán mellett olyan futballisták lesznek elérhetőek a Cincy számára, mint a két korábbi Fradi-játékos, Roland Lamah és Marquinhos Pedroso (egyaránt FC Dallas), a Costa Rica-i válogatott Marco Urena, az iráni válogatott Steven Beitashour, az egykori BL-győztes Ashley Cole (LA Galaxy), a montreali Matteo Mancosu, a tavalyelőtti gólpassz-király Sacha Kljestan (Orlando City), a bosnyák válogatott Haris Medunjanin (Philadelphia), vagy épp a 2015-ös MLS-bajnok Liam Ridgewell (Portland Timbers).