Nem sikerült olyan termékenyre a 2019-es szezonja a Sporting Kansas Cityben játszó Sallói Dánielnek, mint az előző idény, hiszen a magyar játékos ezúttal csak egy gólig és egy gólpasszig jutott 29 mérkőzés alatt, csapata pedig nem kvalifikálta magát a playoffba, így idejekorán véget ért számukra a még jelenleg is zajló bajnokság. A 23 éves csatár a Digi Sport Reggeli Start című műsorában értékelte az elmúlt idényét.

– Így alakult az év. Jól ment a játék, nem panaszkodhatok rá, de egyszerűen a gólok nem jöttek – mondta Sallói.– Szerencsétlen év volt. Lehet kicsit úgy voltam vele, hogy az előző év nagyon jól sikerült és ez alap dolog lesz, de nem volt alap. Most például tökéletes arra ez a három hónap, hogy fejben felkészítsem magam, ilyen évet nem akarok többet, amikor azon kell gondolkodnom, hogy csak egy kezemen tudom számolni a góljaimat.

Nem volt akkora különbség a tavalyi és az idei játékom között.

Egész évben, minden meccsen odajött valaki és mondta, hogy most lesz az a mérkőzés, amikor mesterhármast rúgok. Ők is látták, hogy edzéseken és meccseken is hogyan játszok, helyzetekbe kerülök, de valahogy elmaradtak a gólok. Alapból fontos tagja vagyok a csapatnak, támadásban és védekezésben is. Az évek alatt egy stabil játékot tudok hozni, tudja az edző mire számíthat, ha betesz a pályára, most már nem az akadémiáról feljövő fiatal Sallói Dániel vagyok.

A korábban a magyar válogatott keretébe is behívott játékos hozzátette, jelenleg kicsit pánikhelyzet van az észak-amerikai bajnokságban szereplő csapatánál, hiszen az elmúlt hat évben először fordult elő, hogy nem jutottak be a rájátszásba, ez pedig nem érintette jól az edzői stábot és a tulajdonosi kört, akik jelentős változásokat ígértek a csapat körül.

– Mi játékosok sem tudjuk, mi fog történni, de bízom benne, hogy rám számítanak. Élő szerződésem van, itt tervezem a következő évet, de a fociban sosem lehet tudni – folytatta Sallói. –Nekem nagyon tetszik az MLS, mindig van hova fejlődnöm ebben a bajnokságban. Ha egyszer váltani fogok, akkor Európa felé veszem az irányt. Akkor jó lenne az EL-ben vagy a BL-ben játszani, de hogy elérjek arra a szintre, ahhoz még jó nekem az MLS.

Nem akarnék úgy Európába eljönni, hogy egy év után vissza kell mennem ,vagy Magyarországra kell jönnöm, mert besültem.

A válogatottba szeretnék hazajönni, de amúgy jól érzem magam odakint.

A korábban a Gyirmóttal és az Újpesttel az NB I-ben is szereplő támadó hozzátette, figyelemmel követi a magyar bajnokságot, megnézi a ZTE mérkőzéseit is, ahol az édesapja, Sallói István a sportigazgató, a Ferencváros-Újpestet azonban nem tudta megnézni.

– Tetszik a Fradi, vannak jó játékosai. Annak örülök, hogy magyar sikereket tudnak hozni nemzetközi szinten. Természetesen nem vagyok Fradi-szurkoló, de örülni kell annak, ha vannak magyar sikerek. Szerintem jó csapat vagyunk, meg tudnánk verni a Ferencvárost, de valószínűleg tíz meccsen kiegyenlítettebb lenne, mintha egyszer játszanánk – válaszolta arra a kérdésre, legyőzné-e a Sporting Kansas City a zöld-fehéreket.