Soha nem hagyja abba a góllövést” – olvasható a cikk címe az MLS hivatalos oldalán, utalva Nikolics Nemanjára. A cikk szerzője feleveníti, hogy a 30 éves magyar csatár korábbi csapatait: a Barcsi SC-t, a Kaposvári Rákóczi FC-t, a Videotont és a lengyel Legia Warszawát, mielőtt még 2017 telén a Chicago Fire-höz igazolt volna.

Nehéz volt, amikor megérkeztem Magyarországra. Meg kellett mutatnom a képességeimet, és azt, hogy tiszteletet érdemlek – elevenítette fel a Barcsiban töltött időszakát Nikolics, aki az első meccsén rögtön két gólt rúgott debütálásként. Elmondása szerint Magyarországot tekinti a hazájának, hiszen a felesége és a gyermekei magyarok, míg az édesanyja szerb, de magyar származású. Hozzáteszi, a testvérei szerbül és magyarul is beszéltek, míg a magyar állampolgárságot pedig 2011-ben vette fel.

Második otthonának Székesfehérvárt tartja, ahol a Videoton színeiben öt és félévet játszott – 215 mérkőzésen 123 gólt szerzett. A fehérváriaknál eltöltött időszak után 2015-ben a lengyel Legia Warszawához igazolt.

Vissza akarták hódítani a trófeákat Varsóba, néhány játékost igazoltak, hogy segítsenek nekik, köztük engem is.

Alig két év után elhagyta a Légiát, és a családját nagy nehézségek árán vette rá egy újabb költözésre, ami egyenesen az Amerikai Egyesült Államokig vezetett. Az újabb váltásra korábbi csapattársa, Arturo Álvarez és edzője, Veljko Paunovic beszélte rá. Végül 2017 januárjában  a Chicago Fire-ben kötött ki.

Nagyon örülök, hogy elhatároztam, ide igazolok. Egy kiváló és jól szervezett bajnokságról van szó. Azért döntöttem a váltás mellett, mert sok jó játékos igazol ide évről-évre és a bajnokság is javul, valamint fantasztikus közegbe csöppentem.

Nikolics sokak meglepetésére első idényében gólkirály lett, miután a bajnokságban 24 találatig jutott első idényében.

Végig bíztam magamban és tudtam, hogy mit tudok tenni a csapatért. Európából érkezve nem könnyű alkalmazkodni az itteni rendszerhez és élethez, de két hónappal a szezon előtt érkeztem, hogy elkezdjem a beilleszkedést.

Nagyon jól érzem magam Chicagóban, sok lengyel, szerb és magyar ember él itt. Jó látni, hogy sokan jönnek ki a meccseinkre és szurkolnak nekünk. Páran tudtak rólam, amikor ide igazoltam,. A legfontosabb dolog, hogy azonnal találtam egy kiváló iskolát a gyermekeimnek, nagyszerű lehetőségek várnak rájuk, és a feleségemmel nagyon boldogok vagyunk.

A teljes cikkért kattints ide