Bár még csak néhány forduló telt el az észak-amerikai profi liga (MLS) alapszakaszából, máris megindult a latolgatás, ki lehet ebben az idényben a bajnokság gólkirálya.

Az mlsmultiplex.com szurkolói oldal meg is próbálta tippelni, hogyan alakulhat majd a végső sorrend a mesterlövészek között. Az öt esélyes között természetesen ott szerepel a címvédő, a Chicago Fire magyar válogatott támadója, Nikolics Nemanja is. A portál szerint az Angliából érkezett svéd világsztárnak, Zlatan Ibrahimovicnak csak az ötödik legnagyobb esélye van a gólkirályi címre, technikai adottságai, fizikuma és magassága az amerikai ligában is kiemelkedő játékossá teszi, csak a sérülések állhatják majd útját.

A lap az angol Bradley Wright-Phillipset, a mexikói Carlos Velát és Nikolicsot is Ibra elé helyezi a listán. A magyar csatár kapcsán leírják, hogy az öt meccsen négy gólnál járó támadó ebben az évben sem lassít, és biztos, hogy megint ott lesz majd legalább az élmezőnyben. Ugyanakkor problémaként jegyzik meg, hogy egyelőre mellette nincs másik rendszeresen a kapuba találó játékosa a Chicagónak, így a légiósra hárul majd minden bizonnyal az egész szezonban majd a gólok és pontok termelése.

Nem Nikolics azonban a gólkirályi cím legnagyobb esélyese a portál szerint. A 24 éves venezuelai válogatott csatár, Josef Martinez már az előző idényben is kitett magáért, 20 meccsen 19 gólt szerezve az Atlanta Unitedben, ebben az évadban pedig megint csak lehengerlő a mérlege (6 meccs / 5 gól). A szerző szerint nem lenne meglepő, ha a szélvészgyors támadó a 30 gólt is elérné majd az MLS-szezonban.

Így áll az MLS góllövőlistája (név, csapat, gólok, 11-esek):